AOW

AOW gerechtigde leeftijd

Je ziet het al jaren van te voren aankomen: AOW-gerechtigde leeftijd! Niet eng, niet spannend maar gewoon het moment waarop allerlei grote en kleine dingen veranderen omdat het zo geregeld is.

 

Maar ook het moment waarop ik voor mijzelf had gepland om een paar besluiten te nemen, of eigenlijk maar één besluit: ga ik door met mijn webshop en activiteiten of stop ik ermee?

 En dit is het makkelijke van het feit dat de datum al langer vaststaat(hoewel onze overheid om hen moverende redenen een aantal maal gemeend heeft de datum aan te moeten passen, maar dat terzijde): je hebt een redelijke tijd om overwegingen en mogelijkheden de revue te laten passeren.

Plezier

Een heel belangrijke overweging is de hoeveelheid plezier die ik er nog in heb. Kan en wil ik dit missen? Kort en bondig is het antwoord: nee, meestal niet. Het klantencontact, de verscheidenheid aan opdrachten en vragen, de oplossingen die je elke keer moet bedenken, het geven van cursussen en workshops, en niet te vergeten het plezier dat de klanten er aan beleven als hun wens is gerealiseerd. Dat is zomaar een greep uit de aspecten die zorgen dat ik nog dagelijks met plezier mijn ambacht uitvoer.

Maar daar tegenover staat de administratieve last en de kosten die de winkel, hoe klein ook, met zich meebrengt.

Hobby

Alles bij elkaar kan ik eigenlijk maar tot één conclusie komen: stoppen als bedrijf maar mijn activiteiten als hobby blijven uitvoeren. Dus geen administratie meer voeren, geen zakelijke klanten met grote aantallen, alleen maar de leuke dingen die overblijven. Uitdagende opdrachten, zomaar iets maken omdat ik het leuk vind, iemand helpen iets te ontwikkelen en zelfs af en toe een cursus of workshop. Dat betekent dus dat ik open sta voor incidentele vragen. Ik zal dan vooral kijken naar de hoeveelheid plezier die ik er aan kan beleven of hoeveel ik er van kan leren. Maar natuurlijk ook of ik het kan realiseren.

Webwinkel

Voor de vaste bezoeker is het vast al opgevallen dat de webwinkel is verdwenen. Dat is het eerste zichtbare gevolg van mijn besluit. Op deze plek ga ik nu een blog bijhouden met mijn ervaringen, ideeen, ontwikkelingen enz. Helaas ben ik geen begenadigd schrijver en zeker geen frequente poster maar ik doe mijn best om er iets leuks van te maken.

Ik hoop dat mijn blog door velen met plezier gezien en gelezen wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *